REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční rybí salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji opečený kapr, zbavený kůže a rozebraný na drobnější kousky, smíchaný s majonézou a dalšími ingrediencemi. Pokrm vhodný jako samostatný chod servírovaný s banketním pečivem nebo i chutný studený předkrm.


Ingredience:
400 gkapra
200 gochucené majonézy
120 gvařené kořenové zeleniny (méně mrkve, více celeru)
2-3 ksstarilované sladkokyselé okurky
2 kscibule
2 lžícesterilovaného hrášku bez nálevu
citrónová šťáva
mletý pepř
cukr
olej
sůl
Na ozdobení:
plátky citrónu
natvrdo uvařené vejce
petrželka

Postup:

1. Osolenou a pepřem dochucenou porci kapra opečeme na malém množství oleje, po vychladnutí kapra vykostíme, stáhneme z kůže a maso pomocí dvou vidliček rozebereme na drobnější kousky
2. Maso z kapra dáme do misky spolu se šťávou z pánve, zeleninou a okurkou nakrájenou na kostičky, okapaným hráškem a na kolečka nakrájenou a na prkénku rozebranou cibulí
3. Vše promícháme s majonézou a podle potřeby dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem
4. Pokrm necháme rozležet a přiměřeně vychladit
5. Jednotlivé porce servírujeme zdobené kolečky vejce, citrónu a snítky petrželky (může být i sušená).

Doporučení:

Vánoční rybí salát servírujeme s banketním pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy