REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plotice pečená marinovaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plotice marinované spolu se zeleninou v kořeněném nálevu 2-3 dny, servírované studené s chlebem nebo jiným pečivem.


Ingredience:
1 kgplotic
60 gmásla
3 lžícemouky
šťáva z 1 ks citrónu
sůl
Na marinádu:
1 lvody
6 kszrnek nového koření
2 kshřebíčky
2 ksmrkve
2 kscibule
1 ksmenší petržele
1 ksbobkový list
1/4 ksceleru
ocet dle chuti
majoránka
sůl

Postup:

1. Očištěné, vykuchané plotice rozkrojíme podél páteře, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut stát
2. Ryby obalíme v mouce a po obou stranách pečeme na másle
3. Připravíme marinádu; Do osolené vody dáme koření, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer, vaříme tak dlouho, až bude zelenina měkká, potom přilijeme ocet, ještě chvíli povaříme a necháme vychladnout
4. Upečené ryby vložíme do mísy, doplníme o uvařenou zeleninu, zalijeme studenou marinádou, necháme 2-3 dny marinovat
5. Takto připravené ryby servírujeme studené s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy