Na oleji opečené kuličky z pomletého kapřího masa dochuceného kořením, naložené do nálevu proložené cibulí a paprikou, podávané 7 dní uležené.
Ingredience:
2 kg | masa z kapra |
2 ks | vejce |
2 ks | červené masité papriky |
2-3 ks | stroužky česneku |
3-4 ks | větší cibule |
2-3 lžíce | černého mletého pepře |
1 lžička | majoránky |
sůl | |
olej na smažení, voda na uvaření masa | |
Na nálev: | |
1 l | vody |
1 dcl | octa |
4 lžíce | cukru |
2 lžíce | soli |
4 ks | celé kuličky černého pepře |
4 ks | kuličky nového koření |
2 ks | bobkové listy |
Postup:
1. Vykuchaného kapra naporcujeme, odstraníme ocas a ploutve
2. Připravené maso spolu s hlavou uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
3. Z vychladlého kapra odstraníme kůži, velké kosti a maso umeleme na masovém strojku
4. Přidáme vejce, česnek, strouhanku, pepř a majoránku, vše důkladně promícháme
5. Tvoříme kuličky o velikosti 3 cm, které na oleji ze všech stran opečeme
6. Vychladlé kuličky naskládáme do sklenice, proložíme cibulí a paprikou, zalijeme čerstvě uvařeným lákem, necháme vychladnout
7. Pečenáče uložíme do lednice, za 7 dní jsou pečenáče dobře uležené a vhodné ke konzumaci.
Podáváme s chlebem nebo pečivem.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek