REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečenáče z kapra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji opečené kuličky z pomletého kapřího masa dochuceného kořením, naložené do nálevu proložené cibulí a paprikou, podávané 7 dní uležené.


Ingredience:
2 kgmasa z kapra
2 ksvejce
2 ksčervené masité papriky
2-3 ksstroužky česneku
3-4 ksvětší cibule
2-3 lžícečerného mletého pepře
1 lžičkamajoránky
sůl
olej na smažení, voda na uvaření masa
Na nálev:
1 lvody
1 dclocta
4 lžícecukru
2 lžícesoli
4 kscelé kuličky černého pepře
4 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy

Postup:

1. Vykuchaného kapra naporcujeme, odstraníme ocas a ploutve
2. Připravené maso spolu s hlavou uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
3. Z vychladlého kapra odstraníme kůži, velké kosti a maso umeleme na masovém strojku
4. Přidáme vejce, česnek, strouhanku, pepř a majoránku, vše důkladně promícháme
5. Tvoříme kuličky o velikosti 3 cm, které na oleji ze všech stran opečeme
6. Vychladlé kuličky naskládáme do sklenice, proložíme cibulí a paprikou, zalijeme čerstvě uvařeným lákem, necháme vychladnout
7. Pečenáče uložíme do lednice, za 7 dní jsou pečenáče dobře uležené a vhodné ke konzumaci.

Doporučení:

Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy