REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karas v marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené porce karasa obalené ve směsi pálivé papriky a mouky, opečené na oleji, vychladlé, marinované.


Ingredience:
800 gkarasa
80 goleje
hladká mouka
pálivá paprika
sůl
Na marinádu:
200 mlvody
60 mlbílého vína
60 mlocta
10 gcukru
2 kszrnka nového koření
5 kszrnek černého pepře
2 kshřebíčky
1 ksbobkový list
1 ksvětší cibule
špetka mletého zázvoru

Postup:

1. Očištěné, pod studenou vodou opláchnuté a papírovým ubrouskem osušené porce karasa osolíme
2. Rybí maso dále obalíme ve směsi pálivé papriky a hladké mouky, opečeme v dobře rozpáleném oleji po obou stranách
3. Opečené porce ryby necháme vychladnout a poté je přelijeme vlažnou marinádou, pokrm necháme asi 20 hodin v chladu proležet.

Příprava marinády:
Ve 200 ml vody svaříme ocet, víno, koření, kolečka oloupané cibule a cukr, marinádu necháme mírně vychladnout.

Poznámka:

Více o karasovi najdete v našem atlase ryb: Karas obecný, Karas stříbřitý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy