Recept z italské kuchyně. Z Ligurské rybí cihly lze připravit chutný předkrm, či například lehkou večeři. Ovšem chce to trochu trpělivosti, ale pak se dočkáte velké dobroty!
Ingredience:
250 g | měkkého tvarohu |
200 g | konzerva tuňáka v oleji |
200 g | konzerva sardinek v oleji |
3 ks | vejce |
citronová šťáva | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Tuňáka, sardinky i s olejem rozmixujeme v mixeru na hladký krém, vmícháme tvaroh, rozklepnutá vejce, vše důkladně promícháme. Směs ochutíme pepřem, solí, citronovou šťávou.
- Vhodnou formu (třeba srnčí hřbet), vymažeme rozpuštěným máslem, nalijeme směs, formu zakryjeme tvarohem.
- Formu vložíme do pekáče naplněného vodou, 1 hodinu necháme péci ve vodní lázni, v troubě při 180 C.
- Formu s upečenou směsí vyjmeme s pekáče, necháme vychladnout, potom vložíme do lednice a necháme několik hodin ztuhnout.
- Ztuhlou směs vyklopíme z formy, nakrájíme na 1 cm plátky, podáváme s bagetou, rajčaty, olivami.
Text i foto: D. Marounek