Treska vařená v zeleninovém vývaru, zalitá želetinou, podávaná za studena.
Ingredience:
1 kg | vykuchané tresky bez hlavy |
150 g | petržele |
100 g | cibule |
50 g | celeru |
50 g | mrkve |
Přísady: | |
20 g | želatiny |
6 ks | zrnek nového koření |
6 ks | zrnek celého pepře |
kousek bobkového listu | |
trochu octa | |
sůl |
Postup:
1. Zeleninu očistíme, přidáme kosti a kůži z tresky a vše 20 minut povaříme, nezapomeneme osolit
2. Vývar procedíme, tresku očistíme, opereme, maso odřízneme od kosti a nakrájíme na stejné kousky
3. Maso vložíme do vařícího vývaru, přidáme podle chuti ocet a na okraji plotny vaříme zvolna asi 10 minut
4. Pak maso vyjmeme, dáme do salátové mísy a ozdobíme
5. V části vývaru rozpustíme želatinu a tímto rosolem zalijeme maso, které necháme vychladnout.
K rybě podáváme ocet, kyselý křen nebo studené omáčky.