REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná treska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Treska vařená v zeleninovém vývaru, zalitá želetinou, podávaná za studena.


Ingredience:
1 kgvykuchané tresky bez hlavy
150 gpetržele
100 gcibule
50 gceleru
50 gmrkve
Přísady:
20 gželatiny
6 kszrnek nového koření
6 kszrnek celého pepře
kousek bobkového listu
trochu octa
sůl

Postup:

1. Zeleninu očistíme, přidáme kosti a kůži z tresky a vše 20 minut povaříme, nezapomeneme osolit
2. Vývar procedíme, tresku očistíme, opereme, maso odřízneme od kosti a nakrájíme na stejné kousky
3. Maso vložíme do vařícího vývaru, přidáme podle chuti ocet a na okraji plotny vaříme zvolna asi 10 minut
4. Pak maso vyjmeme, dáme do salátové mísy a ozdobíme
5. V části vývaru rozpustíme želatinu a tímto rosolem zalijeme maso, které necháme vychladnout.

Doporučení:

K rybě podáváme ocet, kyselý křen nebo studené omáčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy