REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda z tresky ke studeným omáčkám

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí roláda podávaná za studena.


Ingredience:
Rybí hmota:
600 gvykuchané tresky
120 gvařených brambor
40 gsuché housky
30 gcibule
30 gtuku
10 gbramborové moučky
mléko
vejce
mletý pepř
sůl
Vývar:
200 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
50 gcibule
bobkový list
nové koření
sůl
zelenina na ozdobu
utěrka a mouka na pomoučení

Postup:

1. Z uvedených surovin si připravíme rybí hmotu takto: vařené brambory promícháme s kousky vykuchané tresky, přidáme housku, na malé kostky pokrájenou cibuli, tuk a zalijeme mlékem, vše promícháme
2. Přidáme moučku a dochutíme solí a pepřem, důkladně vše opět prohněteme, až nám vznikne rybí hmota
3. Utěrku navlhčíme, potřeme tukem a pomoučníme
4. Na utěrku položíme rybí hmotu, utvoříme roládu, zabalíme ji do utěrky a konce utěrky zavážeme motouzem
5. Uvaříme vývar ze zeleniny a z rybích kostí, procedíme jej a osolíme
6. Do vařícího vývaru vložíme roládu a zvolna ji na okraji plotny vaříme asi 1 hodinu
7. Potom nádobu odstavíme a necháme vychladnout
8. Vychladlou roládu vyjmeme, opatrně rozbalíme a dáme na mísu
9. Krájíme na šikmé kousky široké 1,5 až 2 cm, upravíme na mísu, ozdobíme, zalijeme rosolem a podáváme se studenými omáčkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Detoxikace organismu

Cítíte se unavení a bez energie? Ponuré, zamračené počasí vás přivádí k šílenství? Máte depresi? Nezoufejte! Možná jen potřebujete pročistit tělo od různých škodlivých látek, které jste za poslední měsíce do sebe dostali a to nejen jídlem, ale také díky prostředí, ve kterém se všichni pohybujeme. Detoxikujte se tedy! A co je to vlastně detoxikace? Ta slouží k vyloučení jedů neboli toxinů z těla a provádí se především zásadní změnou pitného režimu a změnou jídelníčku.

číst dále ...

Fialové brambory (odrůda Blue Star a odrůda Valfi)

Již několik let se objevují na českém trhu fialové brambory. Sice vypadají svým vzhledem, tedy především barvou dost jedovatě, ale jsou velmi zdravé. Fialová barva je způsobena flavonoidy, které patří mezi přírodní antioxidanty, které působí příznivě na civilizační choroby. Fialové brambory obsahují těchto látek 3x – 4x více než klasické žluté odrůdy. Platí, čím jsou tmavší, tím jsou zdravější.

číst dále ...

Zapomenuté topinambury mají opět zelenou

Topinambury se v Čechách pěstují od 17. století. V době třicetileté války zachránily mnoho obyvatel před hladomorem, stejně, jako v Americe přistěhovalce. Naučili je pěstovat a konzumovat indiáni z kmene Topinambus, podle kterého dostali své jméno – topinambury. Do Evropy je přivezli v roce 1607 námořníci a jako první se začaly pěstovat ve Francii, přes Německo se pak dostaly do Čech.

číst dále ...

Banánová chaloupka vytvořená pomocí krabic od džusu

Recept na chaloupku z čokolády, tvarohového krému, dlouhých cukrářských piškotů a banánů, popsaný pěkně krok za krokem, doplněný o názorné fotografie postupu. Ozdobte ji dle fantazie, může to být chaloupka “Jejžíškovská”, stejně tak chaloupka Smolíčka pacholíčka, nebo jen chaloupka strýčka Toma. Každopádně si na ní určitě všichni pochutnají. Ale pozor! Nezapomeňte si před tím koupit dva velké, dvoulitrové džusy, protože právě krabice od džusu, v tomto receptu, hrají významnou roli.

číst dále ...

Špajz nebo skříň? Jak uložit trvanlivé potraviny

Mouka, cukr, konzervy či těstoviny. Trvanlivé potraviny často nakupujeme ve velkém do zásoby. Kam je ale uložit, aby vydržely dlouho a nemuseli jsme je po měsíci vyhazovat? A jak si poradit s ukládáním, když nemáme spíž?

číst dále ...

Zapomeňte na drastické diety. Poradíme jak na lednový očistný detox

Vánoce jsou sice svátky klidu a míru, svou nezastupitelnou roli v nich hraje ale také dobré jídlo. Spousta dobrého jídla. Pokud jste si ho během konce roku neodpírali a teď koketujete s myšlenkou, že dny hýření vybalancujete rychlou, drastickou dietou, máme pro vás alternativní tip: vyzkoušejte raději očistný detox.

číst dále ...

Bohatství ukryté pod slupkou buráků

Arašídy, buráky nebo burské oříšky, všechna označení nesou plody podzemnice olejné, které většina z nás považuje za oříšky, přestože se jedná o luštěninu. Arašídy však díky své chuti přesto zůstanou pro většinu z nás oříšky, které si budeme dopřávat ještě s větší chutí, jakmile zjistíme, jaké bohatství se ukrývá pod jejich skořápkou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy