REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh z Bavorského lesa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant uzení pstruhů.


Ingredience:
Nálev pro cca 15 pstruhů:
15 lvody
150 gsoli
2 kscitrónu nakrájeného na kolečka
1 ksbalíčku koření na ryby (5–10 g)
1 ksbalíček koření na kyselou pečeni (čistě podle vlastní chuti)

Postup:

1. Pstruhy důkladně umyjeme, vykucháme a naložíme do láku z výše uvedených ingrediencí
2. Po cca 12 hodinách je pstruh připravený k uzení
3. Udí se asi 20 minut, teplota musí dosahovat více než 100 °C, aby vnitřní teplota masa dosáhla 70 až 80 °C, důležité je, aby na počátku uzení byla teplota nejvyšší a postupně se snižovala.

Doporučení:

Ať už volíte pstruha potočního nebo duhového, nemůžete nic zkazit, pstruzi o velikosti jedné „porce“, tedy s váhou od 250 do 300 g, jsou nejvhodnější. Mohou se udit jak nad ohništěm, tak ve válcové nebo ve skříňové udírně. Mnozí uzenáři dávají přednost uzení v kouři z načervenalého olšového dřeva.

Poznámka:

Viz také články o uzení v naší škole vaření, např.:Druhy ryb doporučené k uzeníNasolení rybUzení ryb – kucháníZpůsoby uzení rybKoření vhodné k uzení ryb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy