REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos vyuzený doma v krabici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V plechové krabici s hoblinami na pařáčku nebo vhodném sítu vyuzené filety z lososa, servírované s domácí sladko-hořčičnou omáčkou. Úžasná záležitost!


Ingredience:
filety z lososa s kůží nebo bez (jak kdo má rád)
0,5 dlmetaxy (koňaku, slivovice apod.)
mořská hrubozrnná sůl
špetka cukru
pepř
Na omáčku:
2 lžičkykremžské horčice
1 lžícemedu
trochu balsamikového octa a vody
čerstvý kopr
sůl

Postup:

1. Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a pokapeme kořalkou, necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat, můžeme i obracet, aby se marináda dostala všude
2. Mezitím ze všech surovin smícháme omáčku a necháme ji také v chladničce odležet
3. Připravíme plechovou vyšší krabici (od sušenek apod.), na dno dáme malinkou hrstičku hoblin z tvrdého dřeva (buk, dub, ovocné stromy, ne smolné), položíme starý pařák nebo králičí pletivo (já měla pletivo) a naskládáme opláchnutou a osušenou rybu
4. Uzavřeme víkem a můžeme položit na sporák nebo na gril a už jenom udíme a těšíme se :-), maso je hotové přibližně za 8-10 min
5. Hotové porce ryby podáváme přelité odleženou omáčkou.

Poznámka:

Zdroj: Rybářský rozcestník.Autorka receptu: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy