dušené
Candát na hříbkách
Na másle opečené porce candáta, podušené na houbách.
Candát po selsku
Vývarem z vyškvařené slaniny, cibulky a páteře z ryby přelité porce candáta, podušené doměkka spolu s nakrájenou paprikou a rajčaty.
Candát po selsku II.
Porce candáta podušené společně s cibulí, paprikou a slaninou doměkka.
Dušená pražma na zelenině
Opečená pražma dušená se zeleninou, s kapary a rozkrájenými sardelkami.
Dušené okouní filety
Okouní filety povařené s pórkem a kořením, podávané s omáčkou, zdobené bylinkami a plátky citronu.
Dušený jelec tloušť
Půlky tloušťů prošpikované slaninou, potřené česnekem, okořeněné a poprášené moukou, podušené na cibulovém základě.
Dušený kapr s pikantní kašičkou
Porce kapra podušené s máslem, kořením, kudrnkou a bílým vínem doměkka, potřené pikantní kašičkou, ozdobené paprikou, petrželkou a plátky citronu.
Džuveč ze sumce
Skvělý recept z balkánské kuchyně na úpravu sumce. Kostky rybího masa podušené spolu s povařenou zeleninou.
Guláš ze sumce
Rybí guláš připravený z kostek masa ze sumce, cibule, sádla , rybího vývaru a dalších ingrediencí.
Guláš ze sumce II.
Na cibulovém základě spolu s paprikou a feferonkou podušené kostky ze sumce zbaveného kůže, guláš dochucený rajským protlakem a kořením, servírovaný nejlépe s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hašé z tlouště
Pomleté maso z tlouštů podušené na cibulce, podlévané vodou nebo rybím vývarem, ochucené paprikou, mletým kmínem a pepřem.
Hlavatka ve vínové omáčce
Marinované porce hlavatky opečené na oleji na cibulovém základě, podušené ve víně spolu s dalšími ingrediencemi.
Kapr na česneku
Ochucený kapr opečený na směsi slaniny, cibulky, rozpuštěném másle a podušený na bílém víně.
Kapr na karí koření po indicku
Na tuku, cibulce a feferonce pokladené porce kapra, okořeněné, potřené hořčicí, podlité vodou, podušené doměkka, servírovaní spolu s omáčkou dochucenou citronovou šťávou.
Kapr na pivě
Na cibulce udušené porce kapra zalité světlým pivem.
Kapr na pivu
Porce okořeněného a citronovou šťávou pokapaného kapra zprudka opečené na pánvi na oleji, chvíli podušené spolu se šalotkou, česnekem, bobkovými listy a slaninou doměkka, servírované s omáčkou připravenou z vydušeného základu zahuštěného moukou.
Kapr na selský způsob
Na světlém pivu podušené porce kapra a kousky mlíčí, pokrm dochucený zakysanou smetanou.
Kapr po lipensku
Opláchnuté porce kapra dušené doměkka ve šťávě ze zpěněné cibule, červeného vína, rybího vývaru, kečupu a soli.
Kapr s houbovou omáčkou
Filety z kapra naříznuté, proložené plátky citrónu, podušené podlité bílým vínem, jednotlivé porce servírované přelité houbovou smetanovou omáčkou připravenou ze šťávy po dušené rybě.
Kapr ze staré tvrze
Podušené porce kapra v červeném víně spolu s hříbky, česnekem a kořením.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama