REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Candát na hříbkách

Na másle opečené porce candáta, podušené na houbách.

Candát po selsku

Vývarem z vyškvařené slaniny, cibulky a páteře z ryby přelité porce candáta, podušené doměkka spolu s nakrájenou paprikou a rajčaty.

Candát po selsku II.

Porce candáta podušené společně s cibulí, paprikou a slaninou doměkka.

Dušená pražma na zelenině

Opečená pražma dušená se zeleninou, s kapary a rozkrájenými sardelkami.

Dušené okouní filety

Okouní filety povařené s pórkem a kořením, podávané s omáčkou, zdobené bylinkami a plátky citronu.

Dušený jelec tloušť

Půlky tloušťů prošpikované slaninou, potřené česnekem, okořeněné a poprášené moukou, podušené na cibulovém základě.

Dušený kapr s pikantní kašičkou

Porce kapra podušené s máslem, kořením, kudrnkou a bílým vínem doměkka, potřené pikantní kašičkou, ozdobené paprikou, petrželkou a plátky citronu.

Džuveč ze sumce

Skvělý recept z balkánské kuchyně na úpravu sumce. Kostky rybího masa podušené spolu s povařenou zeleninou.

Guláš ze sumce

Rybí guláš připravený z kostek masa ze sumce, cibule, sádla , rybího vývaru a dalších ingrediencí.

Guláš ze sumce II.

Na cibulovém základě spolu s paprikou a feferonkou podušené kostky ze sumce zbaveného kůže, guláš dochucený rajským protlakem a kořením, servírovaný nejlépe s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Hašé z tlouště

Pomleté maso z tlouštů podušené na cibulce, podlévané vodou nebo rybím vývarem, ochucené paprikou, mletým kmínem a pepřem.

Hlavatka ve vínové omáčce

Marinované porce hlavatky opečené na oleji na cibulovém základě, podušené ve víně spolu s dalšími ingrediencemi.

Kapr na česneku

Ochucený kapr opečený na směsi slaniny, cibulky, rozpuštěném másle a podušený na bílém víně.

Kapr na karí koření po indicku

Na tuku, cibulce a feferonce pokladené porce kapra, okořeněné, potřené hořčicí, podlité vodou, podušené doměkka, servírovaní spolu s omáčkou dochucenou citronovou šťávou.

Kapr na pivě

Na cibulce udušené porce kapra zalité světlým pivem.

Kapr na pivu

Porce okořeněného a citronovou šťávou pokapaného kapra zprudka opečené na pánvi na oleji, chvíli podušené spolu se šalotkou, česnekem, bobkovými listy a slaninou doměkka, servírované s omáčkou připravenou z vydušeného základu zahuštěného moukou.

Kapr na selský způsob

Na světlém pivu podušené porce kapra a kousky mlíčí, pokrm dochucený zakysanou smetanou.

Kapr po lipensku

Opláchnuté porce kapra dušené doměkka ve šťávě ze zpěněné cibule, červeného vína, rybího vývaru, kečupu a soli.

Kapr s houbovou omáčkou

Filety z kapra naříznuté, proložené plátky citrónu, podušené podlité bílým vínem, jednotlivé porce servírované přelité houbovou smetanovou omáčkou připravenou ze šťávy po dušené rybě.

Kapr ze staré tvrze

Podušené porce kapra v červeném víně spolu s hříbky, česnekem a kořením.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy