REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené okouní filety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okouní filety povařené s pórkem a kořením, podávané s omáčkou, zdobené bylinkami a plátky citronu.


Ingredience:
1 kgčerstvého pórku
4 ksokouních filet
2 kshřebíčků
1 lžičkacelého bílého pepře
1 lžičkahořčičných semínek
voda
sůl
Na omáčku:
2 lžičkykremžské hořčice
2 lžičkycelého černého pepře
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
1/4 lmléka
sůl
Na ozdobu:
plátky z 1/2 citronu
snítky kopru
petržel

Postup:

1. Očištěný pórek omyjeme, pokrájíme na tenká kolečka, dáme do hrnce, vaříme asi v 1/
2 litru osolené vody 15 minut a potom z vývaru pečlivě sebereme pěnu
2. Přidáme pepř, hořčičná semínka, hřebíčky, vložíme opláchnuté pod tekoucí vodou okouní filety a vše vaříme na mírném ohni asi 10 minut, poté dušenou rybu opatrně vyjmeme a dáme na teplé místo
3. Do hlubší pánve na rozehřáté máslo přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, přilijeme mléko, necháme asi 5 minut vařit a na závěr omáčku ochutíme kremžskou hořčicí, solí a kuličkami pepře
4. Okouní filety podáváme s pórkem, omáčkou a dušenou rýží, ozdobené plátky citronu a bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy