REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce okořeněného a citronovou šťávou pokapaného kapra zprudka opečené na pánvi na oleji, chvíli podušené spolu se šalotkou, česnekem, bobkovými listy a slaninou doměkka, servírované s omáčkou připravenou z vydušeného základu zahuštěného moukou.


Ingredience:
1 kgkapra
100 ganglické slaniny
100 gšalotky
1 dlpiva
4 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
1 lžičkanasekané petrželky
citronová šťáva
hladká mouka
máslo
pepř
kmín
olej
sůl

Postup:

1. Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet
2. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme porce kapra a prudce opečeme, z obou stran
3. Část oleje slijeme, přidáme nakrájenou slaninu, půlky šalotky, plátky česneku, bobkový list a podlijeme pivem, přiklopíme pokličkou a dusíme 5-7 minut
4. Porce měkkého kapra vyjmeme, odstraníme bobkový list, přidáme nasekanou petrželku, zaprášíme hladkou moukou, zjemníme lžičkou másla, osolíme, opepříme a necháme 2 minuty provařit
5. Porce kapra na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy