REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na pivě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce udušené porce kapra zalité světlým pivem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ks (asi 600 g)porce kapra
50 gmásla
2,5 dlsvětlého piva
2 lžíceoleje
1 ksstředně velké cibule
trochu citronové kůry
sladká mletá paprika
mletý černý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěné porce kapra osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme pivem a vložíme asi na 1 hodinu do ledničky odpočinout
2. Na oleji osmahneme do žluta na tenké proužky nakrájenou cibuli, vložíme na ni porce kapra, zalijeme zbylým pivem, přidáme trochu ustrouhané citronové kůry, kmín, špetku mleté papriky, máslo a kapra na mírném zdroji tepla udusíme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy