Na cibulce udušené porce kapra zalité světlým pivem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks (asi 600 g) | porce kapra |
50 g | másla |
2,5 dl | světlého piva |
2 lžíce | oleje |
1 ks | středně velké cibule |
trochu citronové kůry | |
sladká mletá paprika | |
mletý černý pepř | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné porce kapra osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme pivem a vložíme asi na 1 hodinu do ledničky odpočinout
2. Na oleji osmahneme do žluta na tenké proužky nakrájenou cibuli, vložíme na ni porce kapra, zalijeme zbylým pivem, přidáme trochu ustrouhané citronové kůry, kmín, špetku mleté papriky, máslo a kapra na mírném zdroji tepla udusíme doměkka.