Skvělý recept z balkánské kuchyně na úpravu sumce. Kostky rybího masa podušené spolu s povařenou zeleninou.
Ingredience:
300 g | sumce |
300 g | brambor |
150 g | oloupaných rajčat |
150 g | vařené rýže |
2 ks | cibule |
1 ks | červené papriky |
sladká červená paprika | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mletou červenou papriku, nakrájené brambory a papriku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka
2. Když jsou brambory měkké, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, kousky masa ze sumce, uvařenou rýži, opět trochu podlijeme vodou a dusíme 5 minut
3. Hotový džuveč nesmí být suchý nebo mít nadbytek šťávy
4. Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.
Na tento recept lze použít i jinou sladkovodní nebo mořskou rybu.