REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džuveč ze sumce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý recept z balkánské kuchyně na úpravu sumce. Kostky rybího masa podušené spolu s povařenou zeleninou.


Ingredience:
300 gsumce
300 gbrambor
150 goloupaných rajčat
150 gvařené rýže
2 kscibule
1 ksčervené papriky
sladká červená paprika
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mletou červenou papriku, nakrájené brambory a papriku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka
2. Když jsou brambory měkké, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, kousky masa ze sumce, uvařenou rýži, opět trochu podlijeme vodou a dusíme 5 minut
3. Hotový džuveč nesmí být suchý nebo mít nadbytek šťávy
4. Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

Doporučení:

Na tento recept lze použít i jinou sladkovodní nebo mořskou rybu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy