Porce kapra podušené s máslem, kořením, kudrnkou a bílým vínem doměkka, potřené pikantní kašičkou, ozdobené paprikou, petrželkou a plátky citronu.
Ingredience:
1 ks (asi 2 kg) | kapra |
200 g | másla |
250 ml | bílého vína |
1/2 lžičky | nového koření |
1/2 lžičky | kuliček pepře |
1 ks | svazku kudrnky |
voda | |
sůl | |
Na kašičku: | |
2 lžičky | estragonového octa |
1 lžička | cukru |
4 ks | vařených žloutků |
2 ks | střední cibule |
špetka mletého pepře | |
sůl | |
Na zdobení: | |
1 ks | červené papriky |
zelená petrželka | |
plátky citronu |
Postup:
1. Kapra vykucháme, důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na podkovy, ze všech stran osolíme a vložíme do pekáčku
2. Přidáme na kousky nakrájené máslo, nové koření, celý pepř, svazek kudrnky, podlijeme bílým vínem a dusíme v troubě doměkka (podle potřeby podléváme vodou), pak dáme stranou a udržujeme v teple
3. Oloupané cibule nastrouháme, přidáme uvařené utřené žloutky, podle chuti estragonový ocet, sůl, mletý pepř, cukr a vše dobře promícháme
4. Takto připravenou kašičkou potřeme dušené porce kapra, ozdobíme očištěnou, na proužky nakrájenou paprikou, na drobno nasekanou petrželkou, plátky citronu a podáváme s vařenými bramborami.