REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušený kapr s pikantní kašičkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra podušené s máslem, kořením, kudrnkou a bílým vínem doměkka, potřené pikantní kašičkou, ozdobené paprikou, petrželkou a plátky citronu.


Ingredience:
1 ks (asi 2 kg)kapra
200 gmásla
250 mlbílého vína
1/2 lžičkynového koření
1/2 lžičkykuliček pepře
1 kssvazku kudrnky
voda
sůl
Na kašičku:
2 lžičkyestragonového octa
1 lžička cukru
4 ksvařených žloutků
2 ksstřední cibule
špetka mletého pepře
sůl
Na zdobení:
1 ksčervené papriky
zelená petrželka
plátky citronu

Postup:

1. Kapra vykucháme, důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na podkovy, ze všech stran osolíme a vložíme do pekáčku
2. Přidáme na kousky nakrájené máslo, nové koření, celý pepř, svazek kudrnky, podlijeme bílým vínem a dusíme v troubě doměkka (podle potřeby podléváme vodou), pak dáme stranou a udržujeme v teple
3. Oloupané cibule nastrouháme, přidáme uvařené utřené žloutky, podle chuti estragonový ocet, sůl, mletý pepř, cukr a vše dobře promícháme
4. Takto připravenou kašičkou potřeme dušené porce kapra, ozdobíme očištěnou, na proužky nakrájenou paprikou, na drobno nasekanou petrželkou, plátky citronu a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy