REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš ze sumce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí guláš připravený z kostek masa ze sumce, cibule, sádla , rybího vývaru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gmasa ze sumce
100 gsádla
4 kscibule
hladká mouka
rybí vývar
paprika
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Osolené kousky masa necháme 15-20 minut odležet
2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme červenou mletou papriku, maso ze sumce, kmín a pepř
3. Vše osmahneme, podlijeme horkým rybím vývarem a bez míchání dusíme na mírném ohni asi 20 minut
4. Na konec guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, přilijeme dle potřeby vodu nebo vývar
5. Pokrm dle chuti přisolíme, okořeníme pepřem a ještě chvíli povaříme.

Poznámka:

Více o sumci velkém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Sumec velký.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy