REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš ze sumce II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě spolu s paprikou a feferonkou podušené kostky ze sumce zbaveného kůže, guláš dochucený rajským protlakem a kořením, servírovaný nejlépe s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Ingredience:
1 kgsumce bez kůže
100 gslaniny
2 kscibule
1 ksčervené masité papriky
2 lžícerajského protlaku
červená sladká paprika
kousek feferonky
hladká mouka
bobkový list
nové koření
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Z masa odstraníme kůži a nakrájíme na větší kostky, osolíme a necháme odpočinout
2. Na sádle osmahneme cibuli společně s nakrájenou slaninou, opečenou cibulí a slaninou, zaprášíme hladkou moukou a červenou paprikou, podlijeme trochou vody
3. Přidáme bobkový list, nové koření, nakrájenou papriku a feferonku, dusíme, než paprika změkne
4. Nyní přidáme kostky rybího masa, osolíme a dusíme 5-7 minut, než rybí maso změkne, maso musí být měkké, ale nesmí se rozsypat
5. Na závěr vyndáme z hrnce bobkový list, nové koření a dochutíme rajským protlakem, případně dosolíme, opepříme.

Doporučení:

Podáváme z rýží nebo knedlíkem.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy