Ochucený kapr opečený na směsi slaniny, cibulky, rozpuštěném másle a podušený na bílém víně.
Ingredience:
1000 g | kapra |
50 g | anglické slaniny |
30 g | másla |
200 ml | bílého suchého vína |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
1 ks | citronu |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného kapra naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme utěrkou a necháme v chladu 2 hodiny odležet
2. Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme a orestujeme na ní oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, dozlatova
3. Odleželé porce kapra osolíme, opepříme, potřeme rozetřenými stroužky česneku, obalíme v mouce a z obou stran opečeme na směsi slaniny, cibule a rozpuštěného másla
4. Opečené porce podlijeme bílým vínem, dusíme ještě asi 10 minut a hotové podáváme přelité výpekem.
Jako přílohu servírujeme například vařené brambory.