REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát po selsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vývarem z vyškvařené slaniny, cibulky a páteře z ryby přelité porce candáta, podušené doměkka spolu s nakrájenou paprikou a rajčaty.


Ingredience:
800 gcandáta nebo jiné okounovité ryby
100 gslaniny
2 kspaprikové lusky
2 kscibule
2 ksrajčat
2 kscibule
mletá sladká paprika
voda
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájíme nadrobno, pak ji vyškvaříme
2. Na slanině osmažíme oloupanou, nasekanou cibuli, obarvíme ji mletou paprikou a zalijeme 300 ml vody
3. Přidáme páteř z ryby a vaříme 25 minut, vývar přecedíme
4. Osolené porce candáta zalijeme přecezeným vývarem, přidáme nakrájené, jadřinců zbavené, papriky a na plátky pokrájená rajčata
5. Vše dusíme doměkka.

Poznámka:

Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy