REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát na hříbkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle opečené porce candáta, podušené na houbách.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gcandáta (okouna)
300 gčerstvých hříbků
150 gmásla
rybí nebo hovězí vývar
hladká mouka
pepř
sůl

Postup:

1. Osolené porce ryby obalíme v mouce a prudce opečeme na části másla
2. Plátky hříbků osolíme, okořeníme pepřem a dusíme je na másle doměkka
3. Na podušené houby poklademe porce opečeného candáta a zbytek másla
4. Mírně podlijeme vývarem a pokrm dusíme dalších 10 minut.

Poznámka:

Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy