REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát po selsku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce candáta podušené společně s cibulí, paprikou a slaninou doměkka.


Ingredience:
800 gcandáta
100 gslaniny
1 lžíceoleje
2 ksbarevných paprik
2 kscibule
1 ksjarní cibulky
šťáva z 1 citronu
mletá sladká paprika
petrželka na ozdobu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného candáta nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou
2. Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupané cibule, očištěné papriky i očištěnou jarní cibulku nakrájíme na menší kousky, pak vše společně zvolna orestujeme ve větší pánvi na rozehřátém oleji
3. Přisypeme mletou papriku, krátce ji osmahneme, zalijeme trochou vody, provaříme, přidáme porce ryby a přiklopené pokličkou dusíme doměkka
4. Dušenou rybu se zeleninou rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy