REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr po lipensku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opláchnuté porce kapra dušené doměkka ve šťávě ze zpěněné cibule, červeného vína, rybího vývaru, kečupu a soli.


Ingredience:
4 ksporce kapra
1 kscibule
50 gmásla
400 mlrybího vývaru
200 mlčerveného vína
4 lžícekečupu
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si oloupanou cibuli na jemno a na rozehřátém másle ji zpěníme, pak cibuli zalijeme červeným vínem, rybím vývarem, přidáme kečup, sůl a metličkou rozšleháme
2. Do připravené základu vložíme omyté porce kapra a na mírném ohni pod pokličkou je dusíme doměkka
3. Podušené porce servírujeme přelité šťávou z dušení například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy