REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát pečený na rýži se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlka candáta pečená na cibulovém základě spolu s rýži, přelitá smetanou.


Ingredience:
800 gcandáta (nejlépe větší půlka ryby)
250 grýže
100 goleje
300 mlosolené vody
200 mlkysané smetany
2 kscibule
hladká mouka
mletá sladká paprika
sůl

Postup:

1. Očištěnou a pod tekoucí vodou omytou půlku ryby několikrát napříč nařízneme, osolíme a poprášíme směsí mouky a papriky
2. Do pekáče nalijeme olej, rozpálíme ho, přidáme oloupanou, na jemno nakrájenou, cibuli a studenou vodou propláchlou, okapanou rýži
3. Vše zamícháme a orestujeme, jakmile se rýže začne zbarvovat, zalijeme ji mírně osolenou vařící vodou, vložíme candáta, kterého ještě pokapeme olejem
4. Vše přelijeme smetanou a pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 30 minut.

Poznámka:

Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy