REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo jednou ochutnal rybu s bylinkovou nebo třeba chlebovou krustou, nechce už ji jinak připravenou. Je to naprostá delikatesa! Křupavá konzistence posypu je dokonalým parťákem k jemnému rybímu masu. A proč zvolit zrovna candáta? Jedná se o ušlechtilého „dravce“ s bílým pevným masem, které je velmi chutné a nemá ani moc kostí. Jako přílohu si můžete dopřát naše bramborové pyré a nakyslý, mátou provoněný zeleninový salát.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
Na rybu:
4 ksfilety candáta
1/2 kscitronu
100 gstrouhanky
50 g másla
1 svazekhladkolisté petržele
1 svazekmáty
olivový olej
sůl
Na pyré:
500 gbrambor
150 gmásla
200 mlvlažné smetany ke šlehání (33 %)
sůl
Na zeleninu:
100 g cherry rajčat
1 ksčervené papriky
1 ksčervené cibule
1/2 kshlávkového salátu
1/2 kscitronu
1 hrstmáty
čerstvě mletý pepř
olivový olej
sůl

Postup:
  1. Filety candáta omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte. Připravte si filety do pekáčku na pečicí papír.
  2. Smíchejte rozpuštěné máslo s posekanými bylinami, citronovou šťávou a strouhankou.
  3. Směs naneste na filety, zakápněte olivovým olejem a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
  4. Na pyré dejte vařit osolené brambory, dokud nezměknou, poté k nim přidejte máslo a polovinu smetany. Rozšlehejte a přidejte zbylou smetanu.
  5. Do mísy si natrhejte omytý hlávkový salát, přidejte nakrájenou papriku, cibuli a cherry rajčata.
  6. Zeleninu zalijte dresinkem z citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje a zasypte čerstvou mátou.
Doporučení:

Pokud řešíte, kam vyrazit pro čerstvé ryby, je sázkou na jistotu Klatovská zpracovna ryb www.klatryb.cz. V jejich sortimentu najdete taky 2 výrobky oceněné značkou kvality Regionální potravina.

Recept k článku: Jak voní začátek léta aneb ochutnejte naše červnové recepty

Poznámka:

Zdroj textu i fotografií: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Sýrovka je tu a spolu s ní i 10 zajímavostí o sýru a smažáku

Také jste se už nemohli dočkat? Do McDonald’s právě dorazila Sýrová sezóna, a to znamená jediné: ani letos o největší hvězdy se smažákem, ale i ementálem nebo hermelínem ochuzeni nebudete. Abychom nejoblíbenější sezónní nabídku pořádně oslavili, podívali jsme se na to, kde se sýr vůbec vzal, jak se vyrábí i který národ ho zkonzumuje úplně nejvíc. Tady je 10 zajímavostí, které jste o sýru a smažáku možná nevěděli.

číst dále ...

Připravte se na vánoční pečení nejen s královskou rodinou

Vánoční čas se nezadržitelně blíží a krom nákupu vánočních dárků, byste měli pomalu začít myslet i na pečení vánočního cukroví. Chcete-li vaše blízké překvapit něčím novým, přinášíme několik tipů na inspirativní kulinární seriály. Kuchařské show s Mary Berry, Jamie Oliverem či Nigellou vám v rozhodování určitě pomůžou, a to už od 1. prosince na TV Paprika.

číst dále ...

Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas

Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou součástí. S některými druhy je ideální začít s předstihem, jiné stačí připravit těsně před Štědrým dnem. Vyhněte se předvánočnímu stresu a upečte si s námi cukroví, které si nejlépe vychutnáte pořádně odleželé!

číst dále ...

Metropol slaví 60 let! Připijte si na svátky přípitkem, jehož chuť je prověřená generacemi

Vánoce se blíží mílovými kroky a než se nadějeme, budeme slavit příchod nového roku. Chcete si tyto každoroční oslavy užít a dopřát si něco tradičního, ale přesto výjimečného? Vyzkoušejte Metropol, který je tady s námi již 60 let! Tradiční hořkosladký aperitiv s příjemným kořenitým aroma nejen připomene „staré“ dobré časy, ale skvěle si ho vychutnáte i v horkém míchaném drinku.

číst dále ...

Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty

Příprava na Vánoce je hlavně pro hospodyňky opravdu náročná. Napéct cukroví, nakoupit zásoby, zabalit dárky, uklidit, vymyslet štědrovečerní menu… Ulehčete si letos práci s chytrými pomocníky. Moderní výkonné multifunkční roboty za vás uhnětou těsta od lineckého po perníkové i ušlehají dokonale hladké krémy. Pomalý hrnec za vás bezpečně upeče dokonale křehké maso, zatímco vy můžete poklidit nebo připravovat dezert. A aby celá rodina neskončila po svátcích s bolavým a těžkým břichem, zapojte do smažení beztukovou fritézu.

číst dále ...

Barevné podzimní menu doplňte o sklenku skvělého vína

Než se podzim přehoupne do své druhé části, je tím nejbarevnějším ročním obdobím. Zelená se pomalu mění na žlutou, červenou až po odstíny hnědé. Tato exploze barev kouzlí romantickým duším úsměv na tváři. Ale ani později nemusí být dny šedivé. Připravte si paletu barev na talíři a z podzimní sklizně si nachystejte lahodné pokrmy, které vám rozzáří den. Kaštanový krém doplňte oranžovou dýní, posilněte se pořádným kouskem masa s omáčkou z česneku, dejte si vydatný oběd s přílohou, která vám vyrostla na zahrádce, a na závěr si užijte sladkou tečku ze sklizených hruštiček. Oslňte svou rodinu nebo kamarády perfektním menu. Blýskněte se i dokonalým propojením jednotlivých pokrmů s vhodně zvolenými víny. Máme pro vás tipy na snoubení všech chutí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy