REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát v olivové krustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce candáta posypané ochucenou strouhankou, ozdobené strouhaným parmazánem a pokapané olejem, v troubě zapečené.


Ingredience:
800 gcandáta
100 gstrouhanky
70 gparmazánu
1 ksmalé sklenice černých oliv
hrst čerstvé bazalky
olivový olej na pokapání
olej na opečení
sůl

Postup:

1. Z omytého a vykostěného candáta si připravíme jednotlivé porce, které osolíme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran
2. V misce promícháme strouhanku s na drobno nakrájenými slitými olivami a na jemno nasekanou bazalkou
3. Porce ryby položíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme ochucenou strouhankou, ozdobíme na jemno nastrouhaným parmazánem, pokapeme olivovým olejem a v troubě vyhřáté na 230 °C 5 minut zapečeme.

Doporučení:

Podáváme se salátem z čínského zelí a salátové okurky, se zálivkou z citronové šťávy prošlehané s trochou zakysané smetany, ozdobený orestovanými mandlovými lupínky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy