Porce candáta posypané ochucenou strouhankou, ozdobené strouhaným parmazánem a pokapané olejem, v troubě zapečené.
Ingredience:
800 g | candáta |
100 g | strouhanky |
70 g | parmazánu |
1 ks | malé sklenice černých oliv |
hrst čerstvé bazalky | |
olivový olej na pokapání | |
olej na opečení | |
sůl |
Postup:
1. Z omytého a vykostěného candáta si připravíme jednotlivé porce, které osolíme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran
2. V misce promícháme strouhanku s na drobno nakrájenými slitými olivami a na jemno nasekanou bazalkou
3. Porce ryby položíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme ochucenou strouhankou, ozdobíme na jemno nastrouhaným parmazánem, pokapeme olivovým olejem a v troubě vyhřáté na 230 °C 5 minut zapečeme.
Podáváme se salátem z čínského zelí a salátové okurky, se zálivkou z citronové šťávy prošlehané s trochou zakysané smetany, ozdobený orestovanými mandlovými lupínky.