REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cejn pečený v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlky osolených a citrónem pokapaných ryb zabalené do alobalu a upečené v troubě nebo na venkovním grilu.


Ingredience:
800 gcejna
30 gmásla
citronová šťáva
čerstvá petrželka
sůl
alobal

Postup:

1. Očištěné půlky cejna zakápneme citronovou šťávou, potřeme máslem a hustě posypeme čerstvě nasekanou petrželkou
2. Maso dobře zabalíme do alobalu a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C, tak na 20 minut.

Doporučení:

Stejně můžeme připravit cejna i na grilu.

Poznámka:

Více o cejnovi velkém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Cejn velký.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy