REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (zapečené) v troubě

Amur na smetaně s houbami

Porce amura opečené na oleji, upečené spolu s nasekanou cibulí a houbami, přelité smetanou.

Candát á la Chambord

Vykuchaný, v celku předvařený candát, upečený potřený směsí s podušených hub a dalších ingrediencí, posypaný osmaženou strouhankou.

Candát pečený na rýži se smetanou

Půlka candáta pečená na cibulovém základě spolu s rýži, přelitá smetanou.

Candát v olivové krustě

Porce candáta posypané ochucenou strouhankou, ozdobené strouhaným parmazánem a pokapané olejem, v troubě zapečené.

Cejn pečený v alobalu

Půlky osolených a citrónem pokapaných ryb zabalené do alobalu a upečené v troubě nebo na venkovním grilu.

Filé po cikánsku

Ochucené plátky rybího filé zakapané kečupem, upečené v troubě spolu s cibulí a nakrájenou paprikou.

Filé s anglickou slaninou a zeleninou

Filé obalené v anglické slanině upečené spolu se zeleninovou přílohou.

Filé v jogurtové zálivce

Rybí filé (například z tresky nebo pangasiuse) zapečené s jablky, rajčaty a jogurtovou zálivkou.

Filé z tresky zapečené s rajčatovým pestem, zeleninovou směsí a mozzarellou

Na pánvi připravená zeleninová směs, na tu položené v zapékací míse kostky nebo filety rybího filé, zapečené v troubě překryté druhou částí zeleninové směsi z pánve. Pokrm nakonec zapečený pokladený mozzarellou.

Filé zapečené s rajčaty a sýrem

Opečené filé, zapečené v troubě se šunkou, rajčaty, sýrem a okurkami.

Filety z lososa nejen na Vánoce

V jednoduchosti je krása. Vyzkoušejte tento recept na krátce marinované filety lososa opečené zprudka na pánvi, pak ihned podávané.

Filety z tresky grilované v troubě s chlebovou krustou

Větší filety z tresky potřené pikantní rajčatovou pastou, hojně posypané ochucenou chlebovou strouhankou, upečené v troubě pod grilem doměkka.

Filety z tresky s bylinkovou omáčkou

S cibulí zapečené mořské filety z tresky, podávané se studenou bylinkovou omáčkou.

Gratinovaná aljašská treska

Porce tresky pokapané citrónovou šťávou, posypané solí a pepřem, potřené rozšlehaným vejcem a zasypané tvrdým sýrem, zapečené v troubě dorůžova.

Holštýnský pstruh

Vykuchaný a očištěný pstruh potřený směsí z prolisovaného česneku, pepře a soli, pokapaný citrónovou šťávou a odležený v chladu, pak vnitřek pstruha naplněný plátky pórku, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, poté pstruh posypaný sýrem a mletou paprikou, položený na plech a ugrilovaný v troubě pod grilem.

Jelci nadívaní zeleninou

Pečení jelci plnění na slanině orestovanou zeleninovou směsí.

Jikry a mlíčí na bílém víně

Jednoduchý recept na přípravu jiker pečením.

Kapr na hořčici

Rybí porce s pikantní hořčicí, smetanou a pórkem. Kapr zapečený v troubě obohatí jídelníček všech, kdo mají ryby rádi.

Kapr na houbách

Zapečené podkovy z kapra s plátky hub, proužky anglické slaniny, kroužky cibule, máslem a pažitkou, podlévané bílým vínem.

Kapr na houbách a zelenině

Porce čerstvě naporcovaného kapra, odleželé ochucené solí, pepřem a citronovou šťávou, upečené v troubě doměkka spolu s houbami, paprikou, česnekem a pórkem, pokrm nakonec zjemněný smetanou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy