Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (zapečené) v troubě

Amur na smetaně s houbami

Porce amura opečené na oleji, upečené spolu s nasekanou cibulí a houbami, přelité smetanou.

Candát á la Chambord

Vykuchaný, v celku předvařený candát, upečený potřený směsí s podušených hub a dalších ingrediencí, posypaný osmaženou strouhankou.

Candát pečený na rýži se smetanou

Půlka candáta pečená na cibulovém základě spolu s rýži, přelitá smetanou.

Candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou

Kdo jednou ochutnal rybu s bylinkovou nebo třeba chlebovou krustou, nechce už ji jinak připravenou. Je to naprostá delikatesa! Křupavá konzistence posypu je dokonalým parťákem k jemnému rybímu masu. A proč zvolit zrovna candáta? Jedná se o ušlechtilého „dravce“ s bílým pevným masem, které je velmi chutné a nemá ani moc kostí. Jako přílohu si můžete dopřát naše bramborové pyré a nakyslý, mátou provoněný zeleninový salát.

Candát v olivové krustě

Porce candáta posypané ochucenou strouhankou, ozdobené strouhaným parmazánem a pokapané olejem, v troubě zapečené.

Cejn pečený v alobalu

Půlky osolených a citrónem pokapaných ryb zabalené do alobalu a upečené v troubě nebo na venkovním grilu.

Filé po cikánsku

Ochucené plátky rybího filé zakapané kečupem, upečené v troubě spolu s cibulí a nakrájenou paprikou.

Filé s anglickou slaninou a zeleninou

Filé obalené v anglické slanině upečené spolu se zeleninovou přílohou.

Filé v jogurtové zálivce

Rybí filé (například z tresky nebo pangasiuse) zapečené s jablky, rajčaty a jogurtovou zálivkou.

Filé z tresky zapečené s rajčatovým pestem, zeleninovou směsí a mozzarellou

Na pánvi připravená zeleninová směs, na tu položené v zapékací míse kostky nebo filety rybího filé, zapečené v troubě překryté druhou částí zeleninové směsi z pánve. Pokrm nakonec zapečený pokladený mozzarellou.

Filé zapečené s rajčaty a sýrem

Opečené filé, zapečené v troubě se šunkou, rajčaty, sýrem a okurkami.

Filety z lososa nejen na Vánoce

V jednoduchosti je krása. Vyzkoušejte tento recept na krátce marinované filety lososa opečené zprudka na pánvi, pak ihned podávané.

Filety z tresky grilované v troubě s chlebovou krustou

Větší filety z tresky potřené pikantní rajčatovou pastou, hojně posypané ochucenou chlebovou strouhankou, upečené v troubě pod grilem doměkka.

Filety z tresky s bylinkovou omáčkou

S cibulí zapečené mořské filety z tresky, podávané se studenou bylinkovou omáčkou.

Gratinovaná aljašská treska

Porce tresky pokapané citrónovou šťávou, posypané solí a pepřem, potřené rozšlehaným vejcem a zasypané tvrdým sýrem, zapečené v troubě dorůžova.

Holštýnský pstruh

Vykuchaný a očištěný pstruh potřený směsí z prolisovaného česneku, pepře a soli, pokapaný citrónovou šťávou a odležený v chladu, pak vnitřek pstruha naplněný plátky pórku, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, poté pstruh posypaný sýrem a mletou paprikou, položený na plech a ugrilovaný v troubě pod grilem.

Jelci nadívaní zeleninou

Pečení jelci plnění na slanině orestovanou zeleninovou směsí.

Jikry a mlíčí na bílém víně

Jednoduchý recept na přípravu jiker pečením.

Kapr na hořčici

Rybí porce s pikantní hořčicí, smetanou a pórkem. Kapr zapečený v troubě obohatí jídelníček všech, kdo mají ryby rádi.

Kapr na houbách

Zapečené podkovy z kapra s plátky hub, proužky anglické slaniny, kroužky cibule, máslem a pažitkou, podlévané bílým vínem.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.