pečené (zapečené) v troubě
Amur na smetaně s houbami
Porce amura opečené na oleji, upečené spolu s nasekanou cibulí a houbami, přelité smetanou.
Candát á la Chambord
Vykuchaný, v celku předvařený candát, upečený potřený směsí s podušených hub a dalších ingrediencí, posypaný osmaženou strouhankou.
Candát pečený na rýži se smetanou
Půlka candáta pečená na cibulovém základě spolu s rýži, přelitá smetanou.
Candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou
Kdo jednou ochutnal rybu s bylinkovou nebo třeba chlebovou krustou, nechce už ji jinak připravenou. Je to naprostá delikatesa! Křupavá konzistence posypu je dokonalým parťákem k jemnému rybímu masu. A proč zvolit zrovna candáta? Jedná se o ušlechtilého „dravce“ s bílým pevným masem, které je velmi chutné a nemá ani moc kostí. Jako přílohu si můžete dopřát naše bramborové pyré a nakyslý, mátou provoněný zeleninový salát.
Candát v olivové krustě
Porce candáta posypané ochucenou strouhankou, ozdobené strouhaným parmazánem a pokapané olejem, v troubě zapečené.
Cejn pečený v alobalu
Půlky osolených a citrónem pokapaných ryb zabalené do alobalu a upečené v troubě nebo na venkovním grilu.
Filé po cikánsku
Ochucené plátky rybího filé zakapané kečupem, upečené v troubě spolu s cibulí a nakrájenou paprikou.
Filé s anglickou slaninou a zeleninou
Filé obalené v anglické slanině upečené spolu se zeleninovou přílohou.
Filé v jogurtové zálivce
Rybí filé (například z tresky nebo pangasiuse) zapečené s jablky, rajčaty a jogurtovou zálivkou.
Filé z tresky zapečené s rajčatovým pestem, zeleninovou směsí a mozzarellou
Na pánvi připravená zeleninová směs, na tu položené v zapékací míse kostky nebo filety rybího filé, zapečené v troubě překryté druhou částí zeleninové směsi z pánve. Pokrm nakonec zapečený pokladený mozzarellou.
Filé zapečené s rajčaty a sýrem
Opečené filé, zapečené v troubě se šunkou, rajčaty, sýrem a okurkami.
Filety z lososa nejen na Vánoce
V jednoduchosti je krása. Vyzkoušejte tento recept na krátce marinované filety lososa opečené zprudka na pánvi, pak ihned podávané.
Filety z tresky grilované v troubě s chlebovou krustou
Větší filety z tresky potřené pikantní rajčatovou pastou, hojně posypané ochucenou chlebovou strouhankou, upečené v troubě pod grilem doměkka.
Filety z tresky s bylinkovou omáčkou
S cibulí zapečené mořské filety z tresky, podávané se studenou bylinkovou omáčkou.
Gratinovaná aljašská treska
Porce tresky pokapané citrónovou šťávou, posypané solí a pepřem, potřené rozšlehaným vejcem a zasypané tvrdým sýrem, zapečené v troubě dorůžova.
Holštýnský pstruh
Vykuchaný a očištěný pstruh potřený směsí z prolisovaného česneku, pepře a soli, pokapaný citrónovou šťávou a odležený v chladu, pak vnitřek pstruha naplněný plátky pórku, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, poté pstruh posypaný sýrem a mletou paprikou, položený na plech a ugrilovaný v troubě pod grilem.
Jelci nadívaní zeleninou
Pečení jelci plnění na slanině orestovanou zeleninovou směsí.
Jikry a mlíčí na bílém víně
Jednoduchý recept na přípravu jiker pečením.
Kapr na hořčici
Rybí porce s pikantní hořčicí, smetanou a pórkem. Kapr zapečený v troubě obohatí jídelníček všech, kdo mají ryby rádi.
Kapr na houbách
Zapečené podkovy z kapra s plátky hub, proužky anglické slaniny, kroužky cibule, máslem a pažitkou, podlévané bílým vínem.
reklama