REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filé v jogurtové zálivce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí filé (například z tresky nebo pangasiuse) zapečené s jablky, rajčaty a jogurtovou zálivkou.


Ingredience:
800 grybího filé (treska, pangasius ...)
6 ksrajčat
4 ksjablek
2 kscibule
2 lžícecitrónové šťávy
1 lžíceškrobové moučky
lžičkakari
2 dlbílého jogurtu
petrželka
kopr
sůl

Postup:

1. Rybí filé nakrájíme na porce, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet, poté rybu po obou stranách opečeme na oleji dozlatova
2. Jablka oloupeme, vydloubeme jádřince a nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na plátky
3. Rybí filé, jablka, cibuli a plátky rajčat navrstvíme do zapékací misky a, osolíme a posypeme kari kořením, vše zalijeme jogurtem smíchaným se škrobovou moučkou
4. Mísu přikryjeme a dusíme asi 30 minut, potom odkryjeme a opečeme povrch.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy