REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filé z tresky zapečené s rajčatovým pestem, zeleninovou směsí a mozzarellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi připravená zeleninová směs, na tu položené v zapékací míse kostky nebo filety rybího filé, zapečené v troubě překryté druhou částí zeleninové směsi z pánve. Pokrm nakonec zapečený pokladený mozzarellou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4-8 ksrybího filé z tresky (záleží na velikosti)
1 skleničkarajčatového pesta
2 hrstičerstvých listů špenátu
2 ksmasité barevné papriky
1 kscibule
1 ksstroužek česneku
olivový olej
mozzarella
pepř
sůl

Postup:
  1. Na troše kvalitního olivového oleje necháme zezlátnout na kostičky pokrájenou cibuli a česnek
  2. Přidáme na kousky pokrájené papriky zbavené jadřinců, listy špenátu, zamícháme, osolíme, opepříme, chvíli restujeme, pak přidáme rajčatové pesto, dusíme asi 5 minut
  3. Do zapékací misky dáme polovinu směsi z pánve, na ni položíme kostky filé, osolíme je a opepříme, poklademe druhou částí směsi z pánve
  4. Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, na posledních 5 minut pokrm zapečeme pokladený tenkými plátky mozzarelly, nebo ji můžeme nastrouhat.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy