Filé obalené v anglické slanině upečené spolu se zeleninovou přílohou.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
800 g | filé (kostky) |
400 g | mražené zeleniny (jarní směs ...) |
8 ks | plátků anglické slaniny |
koření na ryby | |
máslo | |
vegeta | |
olej | |
plátky citrónu na zdobení |
Postup:
1. Filé i zeleninu necháme povolit
2. Pekáč vymažeme olejem (tukem)
3. Filé z obou stran okořeníme, osolíme vegetou a jednotlivé kousky zabalíme do plátku anglické slaniny
4. Zabalené rybí kousky vyskládáme doprostřed pekáče a kolem vysypeme zeleninu, kterou dochutíme vegetou 5. Nakrájíme tenké plátky másla a ty pak poklademe na zeleninu
6. Do předem vyhřáté trouby na 240 °C položíme zaklopený pekáč a pečeme cca 20 minut
7. Po té pekáč odklopíme a dalších deset minut pečeme tak, aby se nám pokrm krásně zabarvil a dopekl
8. Servírujeme dva kousky zapečeného filé s několika lžícemi zeleniny, zdobíme plátky citrónu.
Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši s míchaným zeleninovým salátem.