REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filé s anglickou slaninou a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filé obalené v anglické slanině upečené spolu se zeleninovou přílohou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
800 gfilé (kostky)
400 gmražené zeleniny (jarní směs ...)
8 ksplátků anglické slaniny
koření na ryby
máslo
vegeta
olej
plátky citrónu na zdobení

Postup:

1. Filé i zeleninu necháme povolit
2. Pekáč vymažeme olejem (tukem)
3. Filé z obou stran okořeníme, osolíme vegetou a jednotlivé kousky zabalíme do plátku anglické slaniny
4. Zabalené rybí kousky vyskládáme doprostřed pekáče a kolem vysypeme zeleninu, kterou dochutíme vegetou 5. Nakrájíme tenké plátky másla a ty pak poklademe na zeleninu
6. Do předem vyhřáté trouby na 240 °C položíme zaklopený pekáč a pečeme cca 20 minut
7. Po té pekáč odklopíme a dalších deset minut pečeme tak, aby se nám pokrm krásně zabarvil a dopekl
8. Servírujeme dva kousky zapečeného filé s několika lžícemi zeleniny, zdobíme plátky citrónu.

Doporučení:

Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši s míchaným zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy