REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Amur na smetaně s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce amura opečené na oleji, upečené spolu s nasekanou cibulí a houbami, přelité smetanou.


Ingredience:
800 gamura
200 gčerstvých hub
50 gmásla
50 goleje
200 mlzakysané smetany
2 kscibule
1 ksbobkového listu
citronová šťáva
rybí vývar na podlití
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Osolené a pepřem okořeněné porce ryby pokapeme citronovou šťávou a opečeme na oleji po obou stranách
2. Podlijeme trochou vývaru, posypeme jednou nadrobno nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou, přidáme bobkový list a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut
3. Před koncem pečení zalijeme amura rozšlehanou smetanou
4. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno, krátce ji orestujeme na másle, přidáme plátky hub, chvíli je podusíme
5. Podušené houby přendáme na porce ryby a ještě vše krátce zapečeme.

Poznámka:

Více o amurovi bílém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Amur bílý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy