REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát á la Chambord

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykuchaný, v celku předvařený candát, upečený potřený směsí s podušených hub a dalších ingrediencí, posypaný osmaženou strouhankou.


Ingredience:
1,2 kgcandáta nebo jiné okounovité ryby
130 gmásla
100 gčerstvých hub
3 ksvejce
1/2 kshousky
mléko
strouhanka
sůl

Postup:

1. Vykuchaného a očištěného candáta povaříme 8 minut v mírně osolené vodě, pak rybu rozpůlíme a vykostíme
2. Odkrojky z masa prolisujeme spolu s houskou namočenou v mléce, přidáme 60 g másla, vejce, osolíme a přimícháme nasekané houby podušené na másle
3. Obě půlky candáta vložíme vnitřní stranou do vymazaného pekáče, vnější stranu potřeme připravenou směsí a posypeme osmaženou strouhankou
4. Na závěr maso poklademe kousky zbylého másla a candáta pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut.

Poznámka:

Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy