REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jikry a mlíčí na bílém víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na přípravu jiker pečením.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gjiker a mlíčí
40 gmásla
1 dlbílého vína
2 ksrajčat
1 lžičkajemné strouhanky
špetka kůry z dobře omytého citrónu
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Jikry a mlíčí dáme do kastrolku vymaštěného máslem
2. Poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, posypeme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, osolíme, opepříme
3. Nakonec polijeme vínem a rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, nasekanou petrželkou 4. Pečeme v troubě 10 minut.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy