REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filety z tresky s bylinkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S cibulí zapečené mořské filety z tresky, podávané se studenou bylinkovou omáčkou.


Ingredience:
1 kgfilet z mořské tresky
2 kscibule
50 gmásla
mletý černý pepř
koření na ryby
grilovací koření
plátky citrónu
Na omáčku:
125 mlzakysané smetany
2 lžícemajolky
1 lžičkacukru
1 ksstroužek česneku
čerstvé bylinky (pažitka, kopr, libeček ...)
špetka soli

Postup:

1. Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe částí oloupané a na plátky nakrájené cibule
2. Na cibuli rozložíme okořeněné rybí filety, posypeme je zbytkem cibule a na každý filet položíme kousek másla
3. V troubě vyhřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut
4. Jednotlivé porce servírujeme s částí bylinkové omáčky a zdobíme plátky citrónu.

Příprava studené bylinkové omáčky:
V misce rozmícháme zakysanou smetanu spolu s majolkou a dochutíme cukrem, rozetřeným česnekem a solí.

Nakonec vmícháme jemně nasekané čerstvé bylinky.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy