REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinovaná aljašská treska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce tresky pokapané citrónovou šťávou, posypané solí a pepřem, potřené rozšlehaným vejcem a zasypané tvrdým sýrem, zapečené v troubě dorůžova.


Ingredience:
500 gtresky
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
1 ksvejce
olej na opečení
zelená petrželka
citrónová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme pepřem, vložíme do ohnivzdorné misky důkladně vymazané olejem
2. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a hustě posypeme nastrouhaným sýrem
3. Tresku zapečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C.

Doporučení:

Takto upravené rybí maso servírujeme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy