REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holštýnský pstruh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykuchaný a očištěný pstruh potřený směsí z prolisovaného česneku, pepře a soli, pokapaný citrónovou šťávou a odležený v chladu, pak vnitřek pstruha naplněný plátky pórku, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, poté pstruh posypaný sýrem a mletou paprikou, položený na plech a ugrilovaný v troubě pod grilem.


Ingredience:
4 ksmenších čerstvých pstruhů
4 ksstroužků česneků
2 kspórků
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
mletá paprika sladká
citrónová šťáva
petrželka
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupeme si stroužky česneku, které prolisujeme a promícháme s trochou pepře a soli
2. Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme, osušíme a uvnitř i na povrchu potřeme směsí z prolisovaného česneku, pepře a soli, povrch pstruhů ještě pokapeme citrónovou šťávou
3. Takto připravené pstruhy necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladu
4. Poté si očistíme pórek, odkrojíme zelené části a bílé nakrájíme na kolečka
5. Nakrájený pórek promícháme s 80 g nastrouhaného eidamu a nasekanou petrželkou
6. Připravenou pórkovou směsí naplníme vnitřky pstruhů, uzavřeme kovovými jehlami a potřeme olejem
7. Poté pstruhy položíme na plech, posypeme zbylým sýrem a plech vložíme do trouby pod gril na 20-25 minut
8. Ke konci grilování pstruhy posypeme mletou paprikou
9. Hotové pstruhy servírujeme teplé například s opečenými brambory a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy