REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené podkovy z kapra s plátky hub, proužky anglické slaniny, kroužky cibule, máslem a pažitkou, podlévané bílým vínem.


Ingredience:
1 kgnaporcovaného kapra
200 ghub (hřibovité)
100 ganglické slaniny
2 lžícenasekané pažitky
2 dlbílého vína
2 kscibule
červená paprika
citronová šťáva
máslo
kmín
sůl

Postup:

1. Porce kapra osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet
2. Podkovy z kapra narovnáme do pekáče, poklademe kousky másla, posypeme nasekanou pažitkou, jemně poprášíme červenou paprikou a poklademe plátky hub, proužky anglické slaniny a kroužky cibule
3. Dáme péct do vyhřáté trouby
4. Během pečení poléváme bílým vínem
5. Upečeného kapra narovnáme na talíře, přelijeme směsí a šťávou přelijeme i vařené brambory, s kterými pokrm podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy