Zapečené podkovy z kapra s plátky hub, proužky anglické slaniny, kroužky cibule, máslem a pažitkou, podlévané bílým vínem.
Ingredience:
1 kg | naporcovaného kapra |
200 g | hub (hřibovité) |
100 g | anglické slaniny |
2 lžíce | nasekané pažitky |
2 dl | bílého vína |
2 ks | cibule |
červená paprika | |
citronová šťáva | |
máslo | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Porce kapra osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet
2. Podkovy z kapra narovnáme do pekáče, poklademe kousky másla, posypeme nasekanou pažitkou, jemně poprášíme červenou paprikou a poklademe plátky hub, proužky anglické slaniny a kroužky cibule
3. Dáme péct do vyhřáté trouby
4. Během pečení poléváme bílým vínem
5. Upečeného kapra narovnáme na talíře, přelijeme směsí a šťávou přelijeme i vařené brambory, s kterými pokrm podáváme.