REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na houbách a zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce čerstvě naporcovaného kapra, odleželé ochucené solí, pepřem a citronovou šťávou, upečené v troubě doměkka spolu s houbami, paprikou, česnekem a pórkem, pokrm nakonec zjemněný smetanou.


Ingredience:
1 kgkapra
200 ghub nejlépe směs hřibovitých
6 ksstroužků česneku
1 ksvelké červené papriky
1 ksmenší pórek
2 dlsladké smetany
sladká mletá paprika
citronová šťáva
máslo
kmín
sůl
voda

Postup:

1. Vykuchaného kapra omyjeme, odřízneme hlavu, ocas a podélně rozřízneme na polovinu, obě půlky naporcujeme, pak maso osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a 1 hodinu necháme odležet v lednici 2. Do pekáče dáme 2 lžíce másla, naskládáme porce kapra, ty poprášíme sladkou mletou paprikou, znovu okmínujeme, osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby
3. Po 10 minutách pečení přidáme nakrájené houby, papriku, pórek a plátky česneku, mírně podlijeme vodou a pečeme, až houby a zelenina změkne 4. Na závěr zalijeme sladkou smetanou a necháme ještě 5 minut zapéct.

Doporučení:

Podáváme s bramborem.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy