REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na chřestu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené podkovy z kapra s kousky másla, obložené špalíčky chřestu, kolečky cibule a proužky papriky. Kořeněné tymiánem a pepřem.


Ingredience:
1000 gpodkov z kapra
300 gbílého chřestu
1dlbílého vína
4 ksstroužku česneku
1 ksčervené papriky
1 kscibule
citronová šťáva
tymián
máslo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Podkovy kapra, potřeme lehce utřeným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme a necháme 30 minut odležet
2. Bílý chřest oloupeme, odstraníme dřevnatý zaschlý stonek, nakrájíme na 10 cm špalíčky
3. Porce kapra narovnáme do pekáče, poklademe kousky másla, obložíme špalíčky chřestu, posypeme kolečky cibule proužky papriky, okořeníme tymiánem, pepřem, dáme péct do vyhřáté trouby
4. Po 10 minutách pečení podlijeme bílým vínem a pečeme ještě 10 minut
5. Hotové podkovy rozložíme na talíře, přelijeme lžící šťávy, obložíme chřestem a zeleninou, podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy