REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na kmíně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proležené podkovy z kapra upečené v troubě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kspodkovy z kapra (asi 800 g)
60 gmásla
šťáva z 1 ks citrónu
kmín
sůl
potravinová fólie
voda na podlití

Postup:

1. Podkovy z kapra očistíme, solíme, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kmínem
2. Maso zabalíme do potravinové fólie a na 20-30 minut ho dáme do chladna proležet
3. Do pekáče s vymazaným máslem rozložíme připravené porce ryb, pokapeme je rozpuštěným zbylým máslem, podlijeme troškou vody a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C
4. Za občasného přelévání výpekem porce kapra pečeme asi 30 minut.

Doporučení:

Takto upravené rybí maso podáváme s bramborem nebo čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy