REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filety z lososa nejen na Vánoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V jednoduchosti je krása. Vyzkoušejte tento recept na krátce marinované filety lososa opečené zprudka na pánvi, pak ihned podávané.


Ingredience:
filety z lososa s kůží podle počtu porcí
2 ksstroužky česneku
sůl (ideálně citronová)
koření dobrá nálada
olivový olej
pepř

Postup:
  1. Česnek prolisujte, smíchejte s olivovým olejem a prohřejte na pánvi, až se se česnek rozvoní.
  2. Do směsi oleje přidejte bylinky dobrá nálada a šťávu z citronu.
  3. Lososa osolte a opepřete, potřete směsí olivového oleje s česnekem a bylinkami a nechte chvíli marinovat.
  4. Na kvalitní pánvi pečte lososa 4 minuty ze strany s kůží, poté otočte a pečte 1 minutu.
Doporučení:

Jako přílohu podávejte například tento odlehčený zdravotní bramborový salát: Salát z tuřínu, který od bramborového nepoznáte

Poznámka:

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy