REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, fritované

Aljašská treska v těstíčku

Rybí filé smažené v těstíčku podávané s brambory a zakysanou smetanou s česnekem.

Bramboráky z kapřího masa

Chutné rybí bramboráky usmažené na pánvi dozlatova.

Candát po zámecku

Filety z candáta obalené v ochuceném těstíčku a usmažené dozlatova.

Candát v bylinkové košilce

Filety z candáta marinované ve víně na cibuli, obalené v bylinkách smíchaných se strouhankou z toastového chleba, pepřem a parmazánem, usmažené dozlatova.

Domácí rybí prsty

Předsmažené rybí prsty před lety nechyběly snad v žádném mrazáku a plnily nejedno dětské bříško. Jenže v nich často tak trochu chybělo maso a naopak přebývala spousta zvýrazňovačů chutí a vůní, které však dobře nechutnaly ani nevoněly. Nízkotučné rybí maso bylo navíc často obalené v nekvalitní, dobarvené strouhance plné tuku. Nenechte si zkazit milované „dětské jídlo“ a připravte si domácí rybí prsty z kvalitních surovin.

Filé plněné fazolkami

Filé z tresky plněné strouhaným parmazánem, koprem, zelenými fazolkami a obalené v rozšlehaném vejci s moukou, strouhance a osmažené na oleji dozlatova.

Hranolky z tolstolobika

Filety z tolstolobika nakrájené na větší hranolky, marinované v sójové marinádě, obalené v hladké mouce smíchané s paprikou a škrobovou moučkou, usmažené dozlatova.

Ježdíci smažení

Omytí a vykuchaní ježdíci zbavení šupin, obalení v těstíčku z mouky, vajec a soli, pak ve strouhance, usmažení v rozpáleném oleji dozlatova.

Kapr po francouzsku

Naložené porce kapra, obalené v hladké mouce, usmažené dozlatova.

Kapr smažený po švýcarsku

Osmažené porce kapra obalené ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku

V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.

Kapr smažený v parmazánovém těstíčku

Porce kapra obalené v mouce, vejcích a ochucené strouhance, usmažené dozlatova.

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Porce kapra pokapané citrónem, osolené, obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova.

Kapr v bylinkovém trojobalu

Na Štědrý den se ve většině českých domácností připravuje tradiční kapr, a to nejčastěji smažený v klasickém trojobalu. Tato klasika je v tuzemsku neodmyslitelnou součástí Vánoc, vyzkoušejte ale něco nového, obalte porce ryby v bylinkovém trojobalu.

Kapr v citronovém těstíčku

Porce kapra 2x obalené v kořeněné strouhance a vejcích nastavených mlékem, usmažené v dobře rozpáleném oleji pěkně dozlatova.

Kapr v pikantní úpravě

Porce kapra obalené v pikantní mouce, osmažené v oleji dozlatova.

Kapří kousky s cibulovo-jablečným chutney

Osmažené kousky rybího masa s chutney a ochucenou ricottou.

Kapří prsty

Marinované kousky z kapra, obalené v mouce smíchané s paprikou a škrobem, usmažené dozlatova.

Karbanátky s uzenou treskou

Bramborové karbanátky s rybou.

Karbanátky z bolena

Hlavně připravit maso z bolena na tento recept zabere dost času a práce, ale budete odměněni chutnými voňavými rybími karbanátky, které v obchodě určitě nekoupíte.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy