REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, fritované

Aljašská treska v těstíčku

Rybí filé smažené v těstíčku podávané s brambory a zakysanou smetanou s česnekem.

Bramboráky z kapřího masa

Chutné rybí bramboráky usmažené na pánvi dozlatova.

Candát po zámecku

Filety z candáta obalené v ochuceném těstíčku a usmažené dozlatova.

Candát v bylinkové košilce

Filety z candáta marinované ve víně na cibuli, obalené v bylinkách smíchaných se strouhankou z toastového chleba, pepřem a parmazánem, usmažené dozlatova.

Domácí rybí prsty

Předsmažené rybí prsty před lety nechyběly snad v žádném mrazáku a plnily nejedno dětské bříško. Jenže v nich často tak trochu chybělo maso a naopak přebývala spousta zvýrazňovačů chutí a vůní, které však dobře nechutnaly ani nevoněly. Nízkotučné rybí maso bylo navíc často obalené v nekvalitní, dobarvené strouhance plné tuku. Nenechte si zkazit milované „dětské jídlo“ a připravte si domácí rybí prsty z kvalitních surovin.

Filé plněné fazolkami

Filé z tresky plněné strouhaným parmazánem, koprem, zelenými fazolkami a obalené v rozšlehaném vejci s moukou, strouhance a osmažené na oleji dozlatova.

Hranolky z tolstolobika

Filety z tolstolobika nakrájené na větší hranolky, marinované v sójové marinádě, obalené v hladké mouce smíchané s paprikou a škrobovou moučkou, usmažené dozlatova.

Ježdíci smažení

Omytí a vykuchaní ježdíci zbavení šupin, obalení v těstíčku z mouky, vajec a soli, pak ve strouhance, usmažení v rozpáleném oleji dozlatova.

Kapr po francouzsku

Naložené porce kapra, obalené v hladké mouce, usmažené dozlatova.

Kapr smažený po švýcarsku

Osmažené porce kapra obalené ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku

V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.

Kapr smažený v parmazánovém těstíčku

Porce kapra obalené v mouce, vejcích a ochucené strouhance, usmažené dozlatova.

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Porce kapra pokapané citrónem, osolené, obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova.

Kapr v bylinkovém trojobalu

Na Štědrý den se ve většině českých domácností připravuje tradiční kapr, a to nejčastěji smažený v klasickém trojobalu. Tato klasika je v tuzemsku neodmyslitelnou součástí Vánoc, vyzkoušejte ale něco nového, obalte porce ryby v bylinkovém trojobalu.

Kapr v citronovém těstíčku

Porce kapra 2x obalené v kořeněné strouhance a vejcích nastavených mlékem, usmažené v dobře rozpáleném oleji pěkně dozlatova.

Kapr v pikantní úpravě

Porce kapra obalené v pikantní mouce, osmažené v oleji dozlatova.

Kapří kousky s cibulovo-jablečným chutney

Osmažené kousky rybího masa s chutney a ochucenou ricottou.

Kapří prsty

Marinované kousky z kapra, obalené v mouce smíchané s paprikou a škrobem, usmažené dozlatova.

Karbanátky s uzenou treskou

Bramborové karbanátky s rybou.

Karbanátky z bolena

Hlavně připravit maso z bolena na tento recept zabere dost času a práce, ale budete odměněni chutnými voňavými rybími karbanátky, které v obchodě určitě nekoupíte.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.