REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filé plněné fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filé z tresky plněné strouhaným parmazánem, koprem, zelenými fazolkami a obalené v rozšlehaném vejci s moukou, strouhance a osmažené na oleji dozlatova.


Ingredience:
600 gfilé z tresky
320 gmražených zelených fazolek
1 lžička vegety
1 lžícemásla
1 kscitronu - šťáva
1 ksmalé cibulky
mletý pepř
sůl
Na náplň:
100 g strouhaného parmazánu
80 g mražených zelených fazolek
1 kssvazku kopru
Na obalení:
150 g strouhanky
100 g hladké mouky
2 ksvejce
olej na smažení

Postup:

1. Rybí filé opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, rozdělíme na čtyři porce a ostrým nožem uděláme do každého kousku kapsu
2. Kapsy rybího filé naplníme strouhaným parmazánem smíchaným s nadrobno nasekaným koprem a na malé kousky nakrájenými zelenými fazolkami
3. Naplněné filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, namočíme do těstíčka z rozklepnutých vajec rozšlehaných s moukou, pak obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dozlatova
4. Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme zelené fazolky, necháme je podusit, hotové dochutíme vegetou a podáváme k plněnému rybímu filé.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy