Předsmažené rybí prsty před lety nechyběly snad v žádném mrazáku a plnily nejedno dětské bříško. Jenže v nich často tak trochu chybělo maso a naopak přebývala spousta zvýrazňovačů chutí a vůní, které však dobře nechutnaly ani nevoněly. Nízkotučné rybí maso bylo navíc často obalené v nekvalitní, dobarvené strouhance plné tuku. Nenechte si zkazit milované „dětské jídlo“ a připravte si domácí rybí prsty z kvalitních surovin.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
500 g | filet candáta (štiky, kapra...) |
2 ks | vejce |
1 ks | citron |
1 lžička | sušeného tymiánu |
1 lžička | sušené pažitky |
hladká mouka na obalení | |
strouhanka na obalení | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Omytou rybu nakrájejte na špalíčky, osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte 10 minut odpočívat v chladu.
- Špalíčky obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance smíchané s bylinkami.
- Smažte dozlatova na rozpáleném oleji.
- Podávejte například s bramborem nebo bramborovou kaší.
Recept k článku: Odlehčený červen: snadné a lehké recepty z čerstvých surovin