REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát v bylinkové košilce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z candáta marinované ve víně na cibuli, obalené v bylinkách smíchaných se strouhankou z toastového chleba, pepřem a parmazánem, usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksfilety z candáta
1 ksvelké cibule
1 hrstčerstvě nasekaných bylinek (máta, bazalka, petrželka, pažitka)
1 balenítoastového chleba
2 dclbílého vína
1 lžícenastrouhaného parmazánu
1 lžícemásla
olej na smažení
hladká mouka na obalené
vejce
pepř
sůl

Postup:

1. Filety z candáta naložíme tak na 1 hodinu do bílého vína, proložíme je kolečky cibule
2. Z menšího balení toastového chleba ořežeme okraje, střídku rozmixujeme ve vyšší nádobě na drobkovitou strouhanku, do které ještě zamícháme nasekané bylinky, nastrouhaný parmazán a pepř
3. Filety vytáhneme z marinády, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných, mírně osolených vejcích a bylinkové strouhance
4. Připravené porce candáta smažíme pozvolna, ve směsi oleje a másla, po obou stranách, dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy