REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát po zámecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z candáta obalené v ochuceném těstíčku a usmažené dozlatova.


Ingredience:
800 gfiletů z candáta bez kůže
tuk na smažení
sůl
Na těstíčko:
200 ghrubé mouky
150 gjablek
1 dlbílého vína
0,5 dlmléka
1 ksvejce
sůl
Na ozdobu:
plátky jablek podušené na másle

Postup:

1. V míse rozmícháme mléko s bílým vínem a vejcem, pak po částech vmícháme hrubou mouku s trochou soli a nakonec oloupaná, jádřinců zbavená, na jemno nastrouhaná jablka (těsto by mělo být trochu hustší)
2. Očištěné filety osolíme a obalíme ze všech stran v připraveném těstíčku
3. Potom je vložíme do větší pánve s rozehřátým tukem a pozvolna usmažíme z obou stran dozlatova
4. Rozdělíme je na talíře, každou porci ozdobíme několika plátky jablek, které jsme předem lehce podusili na troše másla nebo ve zbylém výpeku z ryby a podáváme s vařenými bramborami.

Doporučení:

Candáta můžeme nahradit masem ze štiky, které je také velmi chutné a pevné.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy