REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr v pikantní úpravě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra obalené v pikantní mouce, osmažené v oleji dozlatova.


Ingredience:
4 ksporce kapra
3-4 ksstroužky česneku
60 gmásla
polohrubá mouka
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
olej
sůl
snítky petrželky

Postup:

1. Jednotlivé porce kapra potřeme po obou stranách česnekem utřeným se solí a obalíme v mouce ochucené paprikou (pálivé dáváme menší množství než sladké)
2. Obalené ryby osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji
3. Hotovou rybu rozdělíme na talíře, z pánve slijeme část oleje, přidáme máslo a podle chuti výpek osolíme
4. Horkým obsahem pánve přelijeme porce ryb, zdobíme snítky petrželky.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme čerstvý chléb nebo vařené brambory, případně bramborovou kaši a sladkokyselé okurky nebo salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy