REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr v citronovém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra 2x obalené v kořeněné strouhance a vejcích nastavených mlékem, usmažené v dobře rozpáleném oleji pěkně dozlatova.


Ingredience:
1000 gkapra
2 lžícesušené nastrouhané citronové kůry (prodává se jako koření)
1 lžicedobromysli (oregano)
2 ksvejce
citronová šťáva
mléko
kmín
sůl
olej na smažení
kolečka citronu, proužky nakládané papriky a kousek petrželky na ozdobu

Postup:

1. Kapra naporcuje, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet 2. Strouhanku promícháme s citronovou kůrou a dobromyslí, vejce rozšleháme s trochou mléka
3. Porce kapra namočíme ve vejci a pak obalíme v okořeněné strouhance, postup 2x zopakujeme
4. Kapra smažíme dozlatova, z obou stran, na dobře rozpáleném oleji 5. Podáváme s vařenými brambory, na talíři ozdobíme jednotlivé porce kapra kolečkem citronu, proužkem papriky a kouskem petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy