Na Štědrý den se ve většině českých domácností připravuje tradiční kapr, a to nejčastěji smažený v klasickém trojobalu. Tato klasika je v tuzemsku neodmyslitelnou součástí Vánoc, vyzkoušejte ale něco nového, obalte porce ryby v bylinkovém trojobalu.
Ingredience:
4 ks | kapří filety nebo podkovy |
1 ks | citron |
1-2 ks | vejce |
hladká mouka | |
strouhanka | |
mléko | |
sůl | |
čerstvé nebo sušené bylinky (tymián, petržel, provensálská směs) |
Postup:
- Očištěné kapří maso rozložte do nižší široké mísy, zalijte mlékem a zakápněte pár kapkami citronové šťávy. Maso nechejte naložené v mléce alespoň dvě hodiny, maximálně přes noc.
- Porce ryby vyjměte z mléka, osušte papírovými ubrousky a z obou stran nasolte.
- Do strouhanky přidejte nakrájené čerstvé či podrcené sušené bylinky. Následně klasicky obalte v trojobalu: nejprve v hladké mouce, poté rozkvedlaném vajíčku a nakonec v bylinkové strouhance.
- Usmažte jej v troubě nebo horkovzdušné fritéze.
Recept k článku: Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty
Poznámka:Text: Astoreo.cz, foto: shutterstock.com