REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava na Vánoce je hlavně pro hospodyňky opravdu náročná. Napéct cukroví, nakoupit zásoby, zabalit dárky, uklidit, vymyslet štědrovečerní menu… Ulehčete si letos práci s chytrými pomocníky. Moderní výkonné multifunkční roboty za vás uhnětou těsta od lineckého po perníkové i ušlehají dokonale hladké krémy. Pomalý hrnec za vás bezpečně upeče dokonale křehké maso, zatímco vy můžete poklidit nebo připravovat dezert. A aby celá rodina neskončila po svátcích s bolavým a těžkým břichem, zapojte do smažení beztukovou fritézu.


Pečte letos bez námahy s multifunkčním robotem

Vánoce bez cukroví? Pro většinu lidí nemyslitelné. Češi vánoční cukroví milují, i když je jeho příprava časově i finančně poměrně náročná. A ze všeho toho hnětení těsta také pěkně bolí ruce. Jakkoliv jsou Vánoce spojené s tradicemi, zkuste si letos pečení „tradičně ručně“ zjednodušit a zpříjemnit šikovnými pomocníky. Mezi těmi vyniká moderní kuchyňský robot. „Multifunkční roboty v sobě kombinují hned několik přístrojů a pomohou tak s mícháním krémů, šleháním, ale i hnětením těsta nebo mletím oříšků. Zatímco robot pracuje, můžete vy dělat na něčem jiném – třeba si odvážit suroviny na další těsto nebo vykrajovat tvary z již hotového těsta,“ popisuje Magda Jandová, brand manažerka e-shopu Astoreo.cz, který nabízí řadu praktických vychytávek nejen do kuchyně.

Při výběru robota, kterého budete chtít používat hlavně na pečení cukroví, ale třeba i bábovek nebo koláčů, vybírejte takového, který vám nabídne hnětací hák dostatečně výkonný na přípravu těsta. U šlehacích metliček zase oceníte pogumovaný nebo silikonový povrch, který zvyšuje účinnost šlehání, snižuje hlučnost a brání uvolňování miniaturních částí kovu z metliček do těsta při oděru například o kovovou mísu. Nejmodernější přístroje nabízejí také takzvaný planetární systém míchání, který je mnohem efektivnější než běžné míchání, nevynechá ani kousíček nádoby a výsledek dovede k dokonalosti.

 

TIP na recept:

 

Dietní smažení? S beztukovou fritézou hračka

Na Štědrý den se ve většině českých domácností připravuje tradiční kapr, a to nejčastěji smažený v klasickém trojobalu. Tato klasika je v tuzemsku neodmyslitelnou součástí Vánoc, na tuku smažený pokrm ovšem žaludku příliš neprospěje. A zvlášť v období, kdy si dopřáváme hojnost i jiných jídel, a především cukroví. Není divu, že nám po štědrovečerní večeři bývá docela těžko od žaludku. Jde to ale i jinak, a dokonce si kapra v trojobalu nebo čím dál populárnější kapří hranolky nemusíte odpírat – stačí si tyto dobroty připravit ve zdravější variantě v beztukové fritéze.

Horkovzdušné fritézy, které k přípravě smažených jídel nepotřebují ani kapku tuku, se v posledních letech rozmáhají v řadě domácností. Nejen, že jsou v nich připravená jídla dietnější oproti použití klasické fritézy, ale navíc odpadá nutnost řešit, kam se starým olejem, snižuje se jeho spotřeba a i údržba fritézy je jednodušší. V beztukové fritéze můžete připravovat i hranolky, maso všeho druhu, restovanou zeleninu či třeba koláče a další pečené pochoutky.

 

TIP na recept:

 

Pomalý hrnec vám uvolní ruce a vykouzlí dokonalou svíčkovou

Atmosféra Božího hodu se, jak už název napovídá, neobejde bez slavnostní hostiny. Na 1. svátek vánoční nesmí v řadě rodin chybět tradiční svíčková. Usnadněte si letos práci s její přípravou díky pomalému hrnci. Ten je navíc pro přípravu hovězího masa jako stvořený. „V pomalém hrnci se maso sice vaří déle, ale získá výraznou chuť a krásně změkne. Pomalý hrnec navíc spotřebovává jen poměrně málo elektrické energie, takže je úsporný. A také vám uvolní ruce pro jinou práci,“ uvádí Magda Jandová a přidává i tip: „Pokud v pomalém hrnci připravujete společně maso i zeleninu, dejte zeleninu naspod, protože je tvrdší, a až na ni pak maso. Tím docílíte toho, že bude obojí hotovo souběžně. A pokud to jde, nedávejte do pomalého hrnce nic zmraženého. Příprava by se zbytečně protáhla, suroviny by navíc byly delší dobu vystaveny nižší než potřebné teplotě a mohly by se začít kazit.“

 

TIP na recept:

 

Pomocníci do každé kuchyně

 

Kuchyňský robot SENCOR STM

Vánoční pečení ještě nikdy nebylo snazší. Představujeme vám multifunkčního parťáka, který díky rozsáhlým a chytrým funkcím zastane práci hned několika robotů. Planetární systém, při němž rotují hlavice oběma směry zároveň, vám zajistí dokonale hladké těsto bez hrudek. S unikátní flexi balónovou metlou ušleháte dokonalý sníh, šlehačku i domácí majonézu. Hnětací hák odvede perfektní práci při přípravě těsta na kynuté koláče i cukroví. Díky protiskluzovým nožkám je robot stabilní i při maximální rychlosti. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 2 499 Kč

Odkaz na produkt zde.

 

Beztuková fritéza AF-06 Botti

Oblíbená smažená jídla, ovšem už žádný tuk! S beztukovou fritézou si můžete připravit křupavé hranolky, šťavnaté řízky nebo i vánočního smaženého kapra, aniž zatížili svoje trávení přemírou tuků. Koš i zásuvka fritézy jsou opatřeny nepřilnavým povrchem, takže nehrozí připálení. O bezpečnost v kuchyni se stará ochrana proti přehřátí, nezahřívající se rukojeť a protiskluzové nožičky. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 1 499 Kč

Odkaz na produkt zde.

 

Pomalý hrnec SENCOR SPR 5500SS

Pomalý hrnce v posledních letech kraluje zdravé kuchyni. Jednoduše připraví pokrmy výrazné chuti, v nichž zachová maximum vitamínů. Nepoužívá tuk, ale zdravou páru, a poradí si i s tužším kouskem masa, které připraví tak, aby bylo ve výsledku měkké a šťavnaté. Během vaření se o jídlo vůbec nemusíte starat, připálení nehrozí. Teplotu a dobu vaření nastavíte časovačem. A překvapí vás také nízkou spotřebou vody a energie. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 2 799 Kč

Odkaz na produkt zde.

 

Zdroje textu: Astoreo.cz,  zdroj fotografií: shutterstock.com, Astoreo.cz a ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Detoxikace organismu

Cítíte se unavení a bez energie? Ponuré, zamračené počasí vás přivádí k šílenství? Máte depresi? Nezoufejte! Možná jen potřebujete pročistit tělo od různých škodlivých látek, které jste za poslední měsíce do sebe dostali a to nejen jídlem, ale také díky prostředí, ve kterém se všichni pohybujeme. Detoxikujte se tedy! A co je to vlastně detoxikace? Ta slouží k vyloučení jedů neboli toxinů z těla a provádí se především zásadní změnou pitného režimu a změnou jídelníčku.

číst dále ...

10 tipů, jak začít letos jíst lépe

Dali jste si do nového roku celou řadu nejrůznějších předsevzetí, která jste vzdali hned v prvním lednovém týdnu? Nezoufejte, nic není ještě ztraceno. Není totiž potřeba dávat si mnoho velkých cílů jako například kolik kilogramů najednou zhubneme či zařazovat do svého už tak nabitého rozvrhu každodenní sportovní aktivitu. Taková předsevzetí zpravidla totiž nedokážeme splnit a pak nás spíše demotivují. Místo toho zkuste letos udělat skutečnou změnu a začněte jíst lépe. Stačí začít přemýšlet o tom, co jíte a dělat malé změny, které stojí malé úsilí, ale mohou mít velký efekt. Dlouhodobě vám tyto malé krůčky pomohou zkvalitnit nejenom jídelníček, ale především i zdraví.

číst dále ...

Sůl nad zlato? Omyl! Sůl a pepř z Kampotu na zlato!

Kouzlete v kuchyni. V každé správně kuchyni nesmí chybět základní výbava. A tou je jednoznačně pepř a sůl. A pak také určitě odhodlání a chuť připravit pro sebe a své blízké něco chutného z kvalitních surovin. Pokud spadáte do tohoto týmu, určitě musíte vyzkoušet unikátní Kampotský černý a fermentovaný pepř. Pepře La Plantation jsou jedničkou na světovém trhu. Získali mnoho cen na mezinárodních gastronomických soutěžích a mnoho uznávaných šéfkuchařů na Kampotský pepř nedá dopustit. I vy teď můžete kouzlit s tímto unikátním pepřem ve své kuchyni a povznést vaše pokrmy na vyšší level.

číst dále ...

PŘÍBĚH REGIONÁLNÍ POTRAVINY: Chtěl zužitkovat vše, co se urodí. Vznikla delikatesa ze slámového vína, která nemá obdoby

Nechtěl vyrábět vína ve velkém. A tak se dnes již třiasedmdesátiletý Oldřich Drápal zaměřil na slámové víno. Díky téměř 20 letům poctivé práce se řadí k jednomu z největších producentů slámového vína u nás. Vyrobí přibližně 30 tisíc lahví ročně. Porotce soutěže Regionální potravina ovšem okouzlil svým naprosto jedinečným produktem – rosolem Slamáčkem, jehož základem je slámové víno odrůdy Pálava. Ocenění Regionální potravina získal v roce 2021.

číst dále ...

BRAND BOX prosinec 2021 – balíček plný novinek

Sice už máme po Vánocích, ale pojďme se podívat, co bylo v posledním Brand Boxu pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Zimní období máme neodmyslitelně spjato s perníčky, a tak přichází Babiččina volba se speciální limitovanou edicí hladké mouky – Mouka na perníčky. Směs pšeničné a žitné mouky na pečení voňavých domácích perníčků. Cena je: 17,90 Kč (1 Kg).

číst dále ...

Prosecco pod lupou: Co ukrývá oblíbené šumivé víno?

Ačkoliv první zmínky o proseccu se datují do konce 18. století, sklenku šumivého nápoje si pravděpodobně dopřávali už staří Římané. Svůj název získalo podle vesničky blízko italského Terstu a dnes je prosecco základním kamenem italských vín. Jak si ho vychutnat nejlépe a jak poznat, že si kupujete pravé prosecco?

číst dále ...

Nastartujte své libido s afrodiziaky

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy